Als gemeente of overheidsinstelling op zoek naar een training of cursus?

Wij bieden Nederlandse taaltrajecten voor gemeentelijke-, provinciale- en overheidsinstellingen.

Door onze kennis en expertise in de NT2 branche weten wij hoe lastig het kan zijn om de Nederlandse taal als tweede taal te leren en deze in de praktijk toe te passen. Door onze jarenlange ervaring met inburgerings- en taallessen weten wij welke leermethodes het beste werken. Daarnaast zijn wij op de hoogte van de maatschappelijk ontwikkelingen en bijbehorende uitdagingen voor onze cursisten.

Leerprogramma’s

Ons team van hoogopgeleide onderwijsadviseurs heeft kwalitatieve leerprogramma’s ontwikkeld om anderstaligen en mensen met een taalachterstand te helpen de Nederlandse taal te leren en deze toe te passen om bepaalde doelen te behalen zoals het participeren in de samenleving en het vinden van (vrijwilligers)werk. Wij vinden het belangrijk om mensen mee te laten doen en ondersteunen hiermee ook graag gemeentelijke-, provinciale- en overheidsinstellingen.

Wij begrijpen dat gemeentelijke-, provinciale- en overheidsinstellingen een belangrijke rol vervullen in de weg naar participatie en duurzame arbeidstoeleiding voor mensen met een taalachterstand en helpen graag om deze weg zo inzichtelijk en gemakkelijk mogelijk te maken.

Participatieladder

Ons specifieke aanbod voor ‘de gemeente’ is daarom gemaakt op basis van de participatieladder en de diverse doelgroepen die door de gemeente bediend worden. Zo is er direct een aansluiting te vinden en kan er makkelijker gekeken worden met welk doel een taaltraining of cursus ingekocht kan worden.

17%

1. Geïsoleerd

34%

2. Sociale contacten buitenshuis

51%

3. Deelname georganiseerde activiteiten

68%

4. Onbetaald werk

83%

5. Betaald werk met ondersteuning

100%

6. Betaald werk

Flexibel aanbod

 

Wij bieden totaaloplossingen voor alle aanvragen gerelateerd aan taal. Afhankelijk van uw wensen stellen wij volledige taaltrainingstrajecten samen. Dit kan om een korte trainingsmodule gaan of om een volledig traject inclusief uitgebreide voor- en nazorg.

Liever een voorstel op maat?

Wij adviseren u graag over welk taaltraject het beste aansluit bij uw wensen en zetten ons in om uw doelstellingen te behalen. Met onze ruime ervaring in het werken met verschillende doelgroepen en variërende taalwensen, bieden wij flexibele maatwerkoplossingen toegespitst op uw specifieke situatie.  Op basis hiervan brengen wij persoonlijk advies uit voor een passend traject met bijhorende modules, trajectduur en het resultaat wat u daarbij kunt verwachten.

Leren in uw eigen omgeving

Wij verzorgen trainingen zowel op onze eigen vestigingen in heel Nederland, als op locatie. Onze docenten komen graag naar uw locatie toe om de training te geven in een omgeving die passend is voor het trainingstraject.